23 Ocak 2010 Cumartesi

PATATESLİ-HAVUÇLU-ISPANAKLI GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

PATATESLİ-HAVUÇLU-ISPANAKLI GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

bu da bir ZUHAL YALÇIN yapımıdır.


MALZEMELER: 1Kg. Patates
1Kg. Havuç
1Kg. Ispanak
1 adet soğan
5 adet Yufka
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
tuz
YAPILIŞI:Ipsnakları 2-3 cm kalınlığında doğrayıp haşlıyoruz ve süzgeçe koyup süzdürüyoruz.Soğanımızı yemeklik doğrayıp çok az sıvı yağda kavurup ıspanaklarımızı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz tuzumuzu isteğe bağlı pul biberide ekleyip karıştırıyoruz ve birkenara alıyoruz.
Havuçlarımızı iri iri rendeleyip çok az yağda tuzunu da ilave edip kavuruyoruz.
Pateslerimizi haşlayıp çatalla ezip tuz,karabiber dilerseniz pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
Şimdi sıra geldi sarma işlemine 1yufkamızı tezgahımıza seriyoruz içine yağ ve su karışımızdan alıp heryerine gelecek gibi sürüyoruz.Yufkamızın tam ortsına uzunlamasına patatesimizi yerleştiriyoruz ve yufkamızı kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz.

Diğer yufkamızı da yağlıyoruz aynı pataes gibi bu kez diğer malzememizi yerleştrip rulo sarıyoruz

Üç yufkamızı da üç ayrı malzeme ile sardıktan sonra kalan iki yufkamızdan birini tezgaha alıp yine her yerini yağlı su karışımında sürüyoruz onunda üstüne son kalan yufkamızı serip onu da yağlıyoruz.

Daha sonra uzun rulolarımızdan iki tanesini yanyana yağladığımız ve üst üste olan yufkalarımızın tam ortasına alıyoruz diğer uzun rulomuzu da iki rulonun orta kısmına yerleştiriyoruz.Diğerlerinde olduğu gibi bu kez üç ruloyu iki yufkamıza sarıyoruz burası biraz zor oluyor eğer eliniz bu tip şeylere alışık değilse bir kişinin yardımı gerekebilir.Sarma işlemlerimiz bitince upuzuuuun bir rulomuz oluyor;))

2cm kalınlığında kesip tepsimize yatay vaziyette sıralıyoruz ve 180 derece ısıtlmış fırında yufkalarımız pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ben bu uzun ruloyu üç eşit parçaya bölüp saklama kabına alıp derin dondurucuda saklıyorum yemeden 4-5 saat önce derin dondurucudan çıkarıp fırınlıyorum.


patates karnavalı devam ediyor birbirinden güzel, özgün, yaratıcı, renkli, ....
http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/11/patates-ye-16-iin-yaptiklarim.html
adresinden alıntılandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder