25 Ocak 2010 Pazartesi

patates tatlısı

Malzeme :

* 2 haşlanmış patates
* 125 gr.margarin
* 2 çorba k.irmik
* 2 çorba k.pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* aldığı kadar un
o iç harcı için:
o ceviz
o tarçın
+ şerbeti için:
+ 4 su b.su
+ 4 su b.toz şeker
+ 1 dilim limon

Hazirlanisi :

Patatesleri rendenin ince yerinden rendeleyin. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, irmik, pudra şekeri, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Alabildiği kadar un (ortalama 6 çorba k.) ile hamuru yoğurun.

Diğer tarafta cevizi doğrayıcıdan geçirin. Üzerine tarçın ekleyerek karıştırın. Hamurdan bir parça koparın. Elinizde açıp üzerine iç harç koyarak uçlarını birleştirin. Ters çevirerek elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün, yarım ceviz kondurup biraz bastırın. Patates tatlınızı 180 derecede pişirin.

Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.

Tatlı pişince sıcakken şerbetini vererek üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağalayın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 buçuk su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Hamur için margarini eritip soğutun. Haşlanıp, ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş un ilave edin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp, açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder