23 Ocak 2010 Cumartesi

niyokki italyan pastası patatesli

İTALYAN PASTASI NİYOKKİ

bu bir ZUHAL YALÇIN yapımıdır, alıntıdır.


İTALYAN PASTASI NİYOKKİ'NİN TARAFIMDAN KATLEDİLEREK KIZARTILMIŞ HALİ;))(İnanın bu hali çok daha lezziz;)
Yaptığım niyokkiler benim damak tadıma uymayınca içine beyaz peynir ufalayıp karıştırdım ve o şekli ile kızarttım çok çok güzel oldular aynı kroket gib oldu;)))




MALZEMELER: 3 adet büyük boy patates
1 bardak un
tuz karabiber
1 yumurtanın sarısı


YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz soğuduktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un eklemeniz gerekirse ilave edebilirsiniz .Parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp niyokkilerimizi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen niyokkilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz.
Diğer yanda 2 adet domatesimizi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz (içine 2-3 diş sarımsak ve tuz ile) ve niyokkilerimzin üzerine alıyoruz.





http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/11/patates-ye-16-iin-yaptiklarim.html
adresinden alıntılandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder