Et yemeklerinin yanına nefis bir garnitür.

Malzemeler
Hazırlanışı
- Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice yıkanır.
- Yıkanan patatesler küp küp doğranır.
- Yapışmaz bir tavaya patatesler konulur.
- Biberiye ve tuz eklenir.
- Üzerine tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirilir.
- Ocak orta hararetteki ateşte açılır.
- Tavanın ağzı kapatılıp zaman zaman karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirilir.
Notlar
- Tavanızın kapağı yoksa çok kısık ateşte pişirin ya da yağ sıçratmaya engel olmak için kullanılan teller de aynı vazifeyi görebilir.
- Sık sık karıştırın ki dışı kızarmadan önce içi tamamen pişsin.
- Biberiye yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz.
devletşahtan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder