23 Ocak 2010 Cumartesi

Tereyağlı Taze Patates

Tereyağlı Taze Patates

Et yemeklerinin yanına nefis bir garnitür.

Tereyağlı Taze Patates

Malzemeler
Hazırlanışı
  1. Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice yıkanır.
  2. Yıkanan patatesler küp küp doğranır.
  3. Yapışmaz bir tavaya patatesler konulur.
  4. Biberiye ve tuz eklenir.
  5. Üzerine tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirilir.
  6. Ocak orta hararetteki ateşte açılır.
  7. Tavanın ağzı kapatılıp zaman zaman karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirilir.
Notlar
  • Tavanızın kapağı yoksa çok kısık ateşte pişirin ya da yağ sıçratmaya engel olmak için kullanılan teller de aynı vazifeyi görebilir.
  • Sık sık karıştırın ki dışı kızarmadan önce içi tamamen pişsin.
  • Biberiye yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz.
devletşahtan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder