25 Ocak 2010 Pazartesi

pırasalı patates çorbası

MALZEMELER

• 1 büyük

kuru soğan

• 2 sap pırasa

• 5 patates

• 1 litre su

• Yarım demet maydanoz

• Yeteri kadar tuz ve karabiber

Kuru soğanı, patatesi ve pırasayı temizleyip yıkayın ve irice doğrayın. Suyu derin bir tencereye alıp tuzunu ekleyin içine soğan, pırasa ve patatesi ekleyin. Kapağını aralıklı kapatıp sebzeler haşlanana kadar orta ateşte kaynatın. Haşlanan sebzeleri blenderdan geçirin. Maydanozu incecik kıyın ve çorbanın içine ekleyin. 5 dakika kadar karıştırıp, karabiber ile tatlandırıp sıcak olarak servis yapın.

Not: Bu çorbanın lezzet için yağa gereksinimi yoktur, ancak siz yağ kullanmak isterseniz 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı tereyağını soğan ve pırasayı tencereye alıp biraz yağ ile soteleyip daha sonra suyunu ve patatesini ekleyerek devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder