28 Temmuz 2012 Cumartesi
Pommes Nana Kibrit Şeklinde Doğranarak Fırınlanmış Patates
Pommes Nana Hazırlanışı (Nana Patates)
Kibrit Şeklinde Doğranarak Fırınlanmış Patates
etli kibrit patates
İşlem basamakları
Orta boy düzgün patatesler seçilerek soyulur, yıkanır.
Aynı boylarda pommes allumentes gibi çubuklar şeklinde kesilerek tuz ve
karabiberle karıştırılır.
Yağlanmış birer kişilik sufle vb.kalıplara yerleştirilir.
Üzerine bolca erimiş tereyağı gezdirilerek iyice yağlanması sağlanır.
200 0C de önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kızararak pişmesi sağlanır.
Fazla yağı süzülerek kalıptan çıkarılır ve sıcak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
Eğer fırından alındığında altı kızarmamışsa çevrilerek fırına tekrar sürülür.
Kızartıldıktan sonra fazla yağı süzülmelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder