28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Nana Kibrit Şeklinde Doğranarak Fırınlanmış Patates



Pommes Nana Hazırlanışı (Nana Patates)
Kibrit Şeklinde Doğranarak Fırınlanmış Patates
etli kibrit patates
İşlem basamakları
􀂾 Orta boy düzgün patatesler seçilerek soyulur, yıkanır.
􀂾 Aynı boylarda pommes allumentes gibi çubuklar şeklinde kesilerek tuz ve
karabiberle karıştırılır.
􀂾 Yağlanmış birer kişilik sufle vb.kalıplara yerleştirilir.
􀂾 Üzerine bolca erimiş tereyağı gezdirilerek iyice yağlanması sağlanır.
􀂾 200 0C de önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kızararak pişmesi sağlanır.
􀂾 Fazla yağı süzülerek kalıptan çıkarılır ve sıcak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 Eğer fırından alındığında altı kızarmamışsa çevrilerek fırına tekrar sürülür.
􀂾 Kızartıldıktan sonra fazla yağı süzülmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder