23 Ocak 2010 Cumartesi

naneli patates Pommes A’la menthe

Pommes A’la menthe (naneli patates)

İşlem basamakları

· Pommes natur hazırlanır. Ancak haşlama sırasında, suyuna buket halinde taze konularak haşlama yapılır. Diğer işlemler pommes naturda olduğu gibidir.

· Taze nane yaprakları, hafif kaynar sudan geçirildikten sonra soğuk suya tutulmak suretiyle rengi belirginleştirilir.

· Hazırlanmış olan patates garnitürünün yanına yerleştirilerek sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· Patatesler şekillerinin ve boyutlarının eşit olmasına dikkat edilmelidir.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Servis yapılırken maşa vb servis aracı kullanılırsa şekli bozulabilir. Eldiven takılarak elle servis tabaklarına şekli bozulmadan koyulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder