Pommes A’la menthe (naneli patates)
İşlem basamakları
· Pommes natur hazırlanır. Ancak haşlama sırasında, suyuna buket halinde taze konularak haşlama yapılır. Diğer işlemler pommes naturda olduğu gibidir.
· Taze nane yaprakları, hafif kaynar sudan geçirildikten sonra soğuk suya tutulmak suretiyle rengi belirginleştirilir.
· Hazırlanmış olan patates garnitürünün yanına yerleştirilerek sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
· Patatesler şekillerinin ve boyutlarının eşit olmasına dikkat edilmelidir.
· Sıcakken servis yapılmalıdır.
· Servis yapılırken maşa vb servis aracı kullanılırsa şekli bozulabilir. Eldiven takılarak elle servis tabaklarına şekli bozulmadan koyulmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder