28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Marjolaine (Mercanköşklü Patates)

Pommes Marjolaine (Mercanköşklü Patates)
İşlem basamakları
􀂾 Pommes carrees hazırlanır.
􀂾 Tereyağında kızartma işlemi tamamlanmak üzere iken içerisine ufalanmış
mercanköşk otu ilave edilir.
􀂾 Biraz da mercanköşk otuyla birlikte kızartılarak sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Not: Pommes marjolaine genellikle kızarmış körpe kaz ve ördek yanında tercihen servis
yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder