23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes Bouiles Kabuklarıyla Haşlanmış Patates

Pommes Bouiles Kabuklarıyla Haşlanmış Patates
http://farm1.static.flickr.com/150/377102884_71ecd313a2.jpg
İngilizce adı ‘’boiled potatoes in skin’’ olan bu garnitürün Türkçe anlamı da kabuklarıyla haşlanmış patatestir. Taze patates zamanı bu patates çeşidi çok hazırlanır.

İşlem basamakları

· Düzgün görünümde orta veya küçük boy patatesler seçilerek iyice yıkanır.

· Üzerlerini örtecek kadar kaynayan suyla tuz ilave edilmiş suda haşlamaya bırakılır.

· Orta derecedeki ısıda yumuşayıncaya kadar haşlanır.

· Pişince ateşten alınır.

· Kabukları soyulur.

· Olduğu gibi tereyağından ve kremadan geçirilerek sıcak olarak servis yapılır.

Bu tür patates garnitürünün ismi ”Jacket “ patatesdir.



Dikkat edilecek noktalar

· Daima orta ve küçük boyda düzgün yuvarlak patateslerle hazırlanmalıdır.

· Taze patatesler tercih edilmelidir.

· Çok fazla haşlamadan pişirilmelidirler.

Eğer bekletilecekse;

· Birer kerelik kullanımlar halinde gıda kodeksine uygun poşetlere konularak havası alınır.

· Derin dondurucuda dondurularak saklanır. Gerekli olduğu zamanlarda dondurucudan alınarak çözdürülür.

· Çözdürülen patatesler kaynar tuzlu suda ısıtılarak tazelenir ve hemen servise çıkartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder