23 Ocak 2010 Cumartesi

SUTLU PATATES CORBASI

SUTLU PATATES CORBASI

Patateslerin icinden cikan malzemeyi atmaya kiyamadim. Onlarla da sutlu patates corbasi yaptim. Bu corbayi ilk defa seneler once ITU'de okurken, arkadaslardan biri iftar sofrasi icin hazirlamisti. Kismette bugun yapmak varmis...

Malzeme: 1 bardak sut, 2 kasik un, 2-3 kasik tereyag, nane, patates

  • Patateslerin kabuklarini soyup, yikayip, mikserden gecirin.
  • Kaynamakta olan suyun icine atarak iyice pisirin.
  • Bir bardak sutde iki kasik unu iyice karisitirip, corbaya ilave edin, tuzunu ekleyin.
  • Eger mumkunse, butun corbayi bir mikserle iyice cirpin. Yoksa da caniniz sagolsun.
  • Diger tarafta margarini eritin, icine naneleri atip biraz kizartin. Kaynamakta olan (veya sicak olan) corbanin uzerine dokun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder