28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Macaire(Ezilmiş Patatesle Fırınlanmış) ve Hazırlanışı


Pommes Macaire(Ezilmiş Patatesle Fırınlanmış) ve Hazırlanışı
İşlem basamakları
İki yöntemle hazırlanır

Birinci yöntem
􀂾 Patatesler fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
􀂾 Önceden ısıtılmış 200-225 0C deki fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
􀂾 Kabukları soyularak soğutulmadan hemen ezilir, tuz ve beyaz biber ilavesiyle
karıştırılır.
􀂾 5-6 cm çapında silindir şekline getirilir, 1.5-2 cm kalınlığında kesilir, silindire
tekrar düzgün bir şekil verilir.
􀂾 Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerlerine tereyağı konulur.
􀂾 Servis zamanı fırınlanarak kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.
İkinci yöntem
􀂾 Patatesler fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
􀂾 Önceden ısıtılmış 200-225 C deki fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
􀂾 Kabukları soyularak soğutulmadan hemen ezilir, hazırlanır.
􀂾 İnce kıyılarak kendi yağında kızartılmış bacon, yağı süzüldükten sonra bronoise
doğranmış soğanla kavrularak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır, ocaktan
alınır.
􀂾 Hazırlanan patateslere ilave eklenerek, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur.
􀂾 5-6 cm çapında silindir yapıp 1.5-2 cm kalınlığında kesilir, düzeltilir.
􀂾 Hazırlanan patateslerin birer yüzlerine bıçak sırtıyla şekil verilir. Üzerine
tereyağ konularak fırında pişirilir. Ya da önce şekilli taraf (buna mirror sideaynalı
taraf-da denir) olmak üzere az yağ konmuş kızgın tavada kızartılır.
􀂾 Sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 Bu garnitür çeşidi kabuklarıyla yenilebileceği için iyice yıkanarak
arındırılmaları gerekir.
􀂾 Fırına koyulmadan önce dış kısımları tuzla ovulur veya kurulanmadan tuzlanır.
􀂾 Patateslerin pişme kontrolü kürdan batırılarak yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder