
Pommes Macaire(Ezilmiş Patatesle Fırınlanmış) ve Hazırlanışı
İşlem basamakları
İki yöntemle hazırlanır
Birinci yöntem
Patatesler fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
Önceden ısıtılmış 200-225 0C deki fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kabukları soyularak soğutulmadan hemen ezilir, tuz ve beyaz biber ilavesiyle
karıştırılır.
5-6 cm çapında silindir şekline getirilir, 1.5-2 cm kalınlığında kesilir, silindire
tekrar düzgün bir şekil verilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerlerine tereyağı konulur.
Servis zamanı fırınlanarak kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.
İkinci yöntem
Patatesler fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
Önceden ısıtılmış 200-225 C deki fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kabukları soyularak soğutulmadan hemen ezilir, hazırlanır.
İnce kıyılarak kendi yağında kızartılmış bacon, yağı süzüldükten sonra bronoise
doğranmış soğanla kavrularak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır, ocaktan
alınır.
Hazırlanan patateslere ilave eklenerek, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur.
5-6 cm çapında silindir yapıp 1.5-2 cm kalınlığında kesilir, düzeltilir.
Hazırlanan patateslerin birer yüzlerine bıçak sırtıyla şekil verilir. Üzerine
tereyağ konularak fırında pişirilir. Ya da önce şekilli taraf (buna mirror sideaynalı
taraf-da denir) olmak üzere az yağ konmuş kızgın tavada kızartılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
Bu garnitür çeşidi kabuklarıyla yenilebileceği için iyice yıkanarak
arındırılmaları gerekir.
Fırına koyulmadan önce dış kısımları tuzla ovulur veya kurulanmadan tuzlanır.
Patateslerin pişme kontrolü kürdan batırılarak yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder