23 Ocak 2010 Cumartesi

anna patates fırında kalın yuvarlak patates

Anna Patates

Anna Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates (eşit boyutlarda, kabukları soyulmuş)
15.00 ml Ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber, çekilmiş
150.00 g SANA (eritilmiş)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 230ºC’ye getirip ısıtın. Patatesleri aynı boyutta olacak biçimde, bir bıçak ile yontarak silindirik şekil verin. Her bir patatesi 2 mm’lik dilimler halinde kesin. Ayçiçek yağını bir kapta kızdırın. Anna patates kalıbınızı kızdırılmış yağ ile yağlayın.

2. Kalıbın dibine mümkün olduğunca sıkı oturacak biçimde bir sıra patates dizin. Tuzlayın ve biberleyin. Eritilmiş Sana’dan biraz gezdirin. Üzerine tekrar bir kat daha dizip, baharatlayıp yağlayarak, patatesler bitinceye kadar kalıbınızı kat kat doldurun.

3. En üstteki katın üzerine de kalan Sana’yı gezdirip, kalıptaki patatesleri kızgın fırına yerleştirin. Düz durmaları için ara sıra üzerine dibi düz bir tencere ile bastırarak yaklaşık 45 dakika - 1 saat pişirin.

4. Pişen patatesleri fırından alın. Servis etmeden önce kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Bütün veya dilimlenmiş olarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder