23 Ocak 2010 Cumartesi

Cips Patates

Cips Patates

Cips Patates


Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.00 kg Patates (kabukları soyulmuş)
SANA'dan Frita
Tuz

Hazırlanışı:

1. Kabuğu soyulmuş patatesleri mandolinin en ince kısmında dilimleyin. Elde ettiğiniz yuvarlak patates dilimlerini yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Bir bez arasına koyarak kurulayın.

2. Frita’yı bir fritöz ya da kızartma tenceresinde 185ºC’ye kadar kızdırın. Kurulanmış patatesleri Frita ile altın sarısı renk alıp gevrekleşinceye kadar kızartın.

3. Kızaran patates cipslerini yağdan alarak iyice süzdürün. Tuzlayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder