23 Ocak 2010 Cumartesi

Fırında Tarçınlı Patates

Fırında Tarçınlı Patates


Patatesi sevmeyen var mı? Mümkün mü? Her türlüsünü sevdiğim tek sebze herhalde! Yemeği, kızartması, püresi, salatası, yumurtalısı... Patates konusunu seçen sevgili Evren'e sonsuz teşekkürler...

Cancana patates etkinliği için ne yapsam diye akıl danıştığımda aklına hemen eski bir arkadaşının annesinin yaptığı bir patates yemeği geldi. fırından çıkan patateslerin üzerindeki tarçın kokusunu öyle bir anlattı ki acayip heyecanlandım. Arkadaşının annesine ulaşıp tarifimi mutlaka bulmalıydım ama izini kaybettiğinden mümkün olmadı. İnternette böyle bir yemek bulamayıca cancanın tasvirleriyle denemeye karar verdim. İşte sonuç:

Malzemeler:

250 gr dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış,

1 diş sarmısak, incecik dilimlenmiş,

mısırözü yağı,

1 adet patates, halka doğranmış

1 çay kaşığı tarçın



Hazırlanışı:

Sarmısak ve soğanlarla birlikte etleri tavada soteliyoruz. Fırın kabına alıyoruz. İnce ve halka dilimlenmiş patatesleri etlerin üzerine diziyoruz. Üzerine tarşını serpip önceden 200 C de ısıttığımız fırında patatesler yumuşayıp üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder