23 Ocak 2010 Cumartesi

parizyen Patates

Parizyen Patates

Parizyen Patates


Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
2.50 kg Patates (kabukları soyulmuş)
150.00 ml Ayçiçek yağı
50.00 g SANA
Et suyu 5 çorba kş (jöleleşmiş)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 230ºC’ye getirip, ısıtın. Kabuğu soyulmuş patatesleri yıkayıp, süzdürün. Patateslerden parizyen kaşığı ile çıkarabildiğiniz kadar top çıkarın.

2. Ayçiçek yağı ve Sana’yı beraberce bir kızartma tavasında kızdırın. Patatesleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

3. Kızaran patatesleri fırına sürüp, birkaç dakika da fırında renk aldırarak kahverengileşmelerini sağlayın. Servis edilinceye kadar bir kapta sıcak tutun.

4. Servis etmeden hemen önce jöleleşmiş et suyunu bir tavada eritin. Patatesleri ilave edip birkaç dakika bu et suyu ile sote edin. Tamamen sosa bulanmalarını sağlayın. Tavadan alıp, tabaklara aktararak sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder