23 Ocak 2010 Cumartesi

bademli patates kroket Pommes Amandes Hazırlanışı

Pommes Amandes Hazırlanışı ( bademli patates kroket)

Gereçler (4-5 porsiyon için )

· 1 ölçü pommes croquette malzemeleri

· ½ su bardağı soyulmuş ince kıyılmış badem

· 2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı

· ½ su bardağı un

· ½ su bardağı galeta unu

· Galetanın 1/3 ü kadar ince kıyılmış badem

İşlem basamakları

· Pommes croquette hamuru hazırlanır.
· İçerisine ½ su bardağı ince kıyılmış badem ilave edilir.
· Un serpilmiş masada 3-4 cm çapında uzun silindir şekli verilir. 3-4 cm boyunda kesilerek yuvarlaklar yapılır.
· Hazırlanan toplar önce una bulanır, sonra yumurta akı veya yumurtayla iyice kaplanır.
· 1/3 oranında kıyılmış badem ilave edilmiş galeta ununa bulanır.
· Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.
· Sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder