23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes a’la neige (kar patates)

Pommes a’la neige (kar patates)
http://img.750g.com/galaxie/123/22859/4439/souffle_de_pommes_de_terre_a_la_chataigne_canard_a_la_mandarine_et_aux_raisins.jpg

Hazırlanışı

İşlem basamakları

· Patatesler soyularak, mire poix den daha büyük parçalar halinde doğranır.

· Kullanılacağı yere göre tuzlu ya da tuzsuz kaynar suda haşlanır.

· Suyu süzülür ve ocak üzerinde 1-2 dakika tutularak suyu uçurulur.

· Presten geçirilerek servis tabağına düzgün bir şekilde pilav gibi yığılır.

· 50 g lık düzgün bir dilim tereyağı, ince kıyılmış maydanoza batırılarak üzeri kaplanır ve hazırlanan pürenin tepesine düzgünce yerleştirilir.

· Üzerine nutmeg rendesi serpilerek servise alınır.

Dikkat edilecek noktalar

· Püre hazırlarken dikkat edilecek noktalar burada da geçerlidir.Eğer diyet yemeği olarak kullanılacaksa tuzsuz suda haşlanır.

· Eğer diyette yağ verilmemişse tereyağı da kullanılmaz. Üzerine sadece maydanoz serpilir.

Servis Edildiği Yemekler

Püre cinsi patates garnitürleri hastalar, diyet yapanlar olduğu kadar en seçkin

mönülerinde başta gelen garnitürlerindendir.Sosla pişen, piştiği sosla servis yapılan rosto, yahni, gaulasch (gulaş-Macar yahnisi),ragout (İtalyan yahnisi) türü yemeklerle tercihen servis yapılır. Bu tür patates garnitürlerinde baharat olarak beyaz biber, nutmeg çok kullanılır. Nutmeg, patatesin kendine has toprak kokusunun kaybolmasına yardım eder, özel ve hoşa giden bir lezzet kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder