28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Anna (Anna patates dilim patatesleri tereyağı ile fırınlama)


Pommes Anna Hazırlanışı (Anna patates dilim patatesleri tereyağı ile fırınlama)

İşlem basamakları
�� Orta boy düzgün patatesler seçilerek soyulur, yıkanır.
�� Muntazam ince yuvarlaklar şeklinde kesilir.tuz ve karabiber serpilerek
karıştırılır.
�� Kullanılan ölçüye uygun büyüklükte yuvarlak tepsi, tereyağı ile yağlanarak,
patatesler düzgün bir şekilde dizilir.
�� Her kat, kazeini alınmış tereyağla ayrı ayrı yağlanarak kabın dolması sağlanır.
�� Bolca yağ içerisinde 200-210 0C de önceden ısıtılmış fırında, 30-40 dakika
kızarıncaya kadar pişirilir.
�� Tepsinin alt tarafının da iyi kızarması sağlanır.
�� Kızarma işlemi tamamlanınca fazla yağı süzülür.
�� Kalıp haline gelmiş patatesler, ister tepsi ters çevrilerek isterse çevrilmeden
porsiyonlara dilimlenir.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 Tereyağının kazeini mutlaka alınmalıdır. Aksi takdirde tereyağındaki kazein
parçacıkları pişerken patateslerin tepsiye yapışmasını sağlar. Bu da istenmeyen
bir durumdur.
􀂾 Kızartıldıktan sonra yağı hemen süzülmelidir, yağ içinde bekletilmemelidir.
Not: Anna patates hazırlanırken tereyağı ile birlikte her kata kaşar vb..peynir rendesi
konulursa pommes voisin adını alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder