Fırında Sarımsaklı Taze Patates
bu bir LEPGU yapımıdır, alıntıdır.
Taze patatesler bitmeden....
Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 7-8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Patatesleri iyice yıkayın. Sünger ile yıkayın çünkü kabukları soyulmadan tüketilecek. Patatesleri dörde ya da altıya bölün. Cam fırın kabına patatesleri koyun. Üzerine zeytinyağını dökün, biberiye, tuz ve karabiber serpin, karıştırın.
2. Sarımsakların kabuklarını soymayın, sadece yıkayın. Patateslerin üzerine sarımsakları serpiştirin. 180C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. On dakikada bir tahta kaşık ile karıştırın.
Sıcakken servis yapın, sarımsakların içi yumuşacık pişmiş oluyor... son derece lezzetli... sarımsak sevmeyen vampirellalara bile sarımsağı sevdirecek cinste bir lezzet...
Afşyet Olsuntürünün en güzel örneği
http://resimlimutfak.typepad.com/mutfakcim/2009/06/f%C4%B1r%C4%B1nda-taze-patates.html
adresinden alıntılandı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder