28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Savoyarde(dilim patetesleri et suyu ile fırınlama)


Pommes Savoyarde(dilim patetesleri et suyu ile fırınlama)
Hazırlanışı
(Savoy usulü patates)
İşlem basamakları
􀂾 Orta boy patatesler seçilerek soyulur ve yarım daire şeklinde dilimlere ayrılır.
􀂾 Isıya dayanıklı kalın, porselen vb. oval-yuvarlak kaba üst üste gelecek şekilde
dizilir.
􀂾 Üzerine kaynamakta olan tuzlu et suyu dökülerek fırına sürülür.
􀂾 Pişmesi tamamlanmak üzere iken üzerine bol miktarda kaşar peyniri vb peynir
rendesiyle tamamen üzeri kapatılır.
􀂾 Peynirler hafifçe kızarıncaya kadar fırında tutulur.
􀂾 Dilimler şeklinde kesilerek sıcak olarak servis yapılır.

pastırmalısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder