23 Ocak 2010 Cumartesi

Çıtır fırın patates

Çıtır fırın patates


Bugün çocuklara akşam yemeği için tavuk yapmıştım. Yanına çıtır fırın patates yapmaya karar verdim. Bu aralar patateslerin de tadı harika olduğu için öğünlerde sık sık kullanıyorum.

Çıtır fırın patates

Malzemeler

3 büyük patates ( yuvarlak ince dilimlenecek)

1 adet büyük soğan ( ince ince çintilmiş)

3 yemek kaşığı un

1 1\2 su bardağı süt

1\2 bardak rendelenmiş eski kaşar

1\4 bardak parmesan peyniri

200-250 gr karnıbahar ( çiçeklerine ayrılmıış ve küçük küçük doğranmış)

1\2 su bardağı mısır gevreği ( robotta çekilmiş)

Yapılışı

Fırını önceden 200 dereceye ısıtıyoruz. Pişirme kabımızı yağlıyoruz.

Bir kapta 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 kaşık zeytinyağını eritip unu ekliyoruz ve kavuruyoruz. İstediğimiz miktarda tuz, karabiber sarımsak tozu ekliyoruz. Sütü de ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Peynirleri karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.

Diğer bir kapta ince doğranmış soğanı çok az suyla kavuruyoruz.

Patateslerin her tarafını tuzla ovalıyoruz ve yağlanmış fırın kabının en altına diziyoruz. Bunun üzerine soğanı yayıyoruz. Üstüne karnıbaharı yayıyoruz ve peynirli sosla üstünü kaplıyoruz. Aleminyum folyoyla kabın üstünü kapatıp 45 dakika pişiriyoruz. Aleminyum folyoyu kaldırıp mısır gevreğini en üste serpeleyip 10 dakika daha üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder